TEST: Sony xperia Z3

Årets beste mobil!

Vi har i redaksjonen fulgt Sony fra Z1-Z2-Z3 både fullstørrelse og kompakt modellene. På slutten av året har vi hatt den gleden av å teste Sony Z3 som med stor sannsynlighet har ligget under mange trær denne julen.

Det har kommet mange modeller fra Sony på kort tid, men forbedringene mellom hver av modellene viser at Sony vet hva de gjør og at de prøve å tweake se frem til den perfekte mobilen, dette med stort hell.

Så hva er det denne modellen har som skiller seg ut fra de forrige Sony modellene? Den har ett forbedret design som gjør at den ligger bedre i hånden. Lengere batteritid, og en skjerm som fungerer optimalt i alle sammenhenger med god farge og lysstyrke. I tillegg ett noe forbedret kamera som gjør at vi mer enn gjerne legger igjen kompaktkameraet hjemme.

I bruk

Så hva gjør Sony så brukervennlig? Den har en skjerm som overgår sine tidligere lillebrødre med glans. Den 5,2″ skjermen fungerer like godt ute som inne, uansett vær, den har skarpe fine farger og er mer enn god nok for å se film.

Signalstyrken er ett punkt som vi merket er bedre enn forgjengeren, da vi opplevde noen problemer med dette. Derav er også lydkvaliteten upåklagelig, både samtale og musikk. Der vi ønsker å trekke frem Sony som en god musikkspiller for dine favoritt øretelefoner på farten.

Batteritiden er også forbedret, vi klarte å slite det ut med aktivt testing, dvs. spill samtaler osv. men det tok oss 34 timer før det var tomt. Så ved vanlig bruk vil vi anta at batteriet bør vare i 2 dager. Dette er godt sammenlignet med tidligere modeller og andre smart telefoner på markedet.

Det vi kanskje savner på denne telefonen er ett større internminne, vi hadde forventet at dette på denne modellen var økt fra 16Gb. Med nedlastet musikk og  programmer får vi fort opp melding om 75 % fullt. Selvfølgelig lagrer vi bildene på minnekort, men Sony bør vurdere 32Gb internminne til neste modell. Den er kompatibel med 128Gb minnekort, så for de fleste vil dette være nok til å lagre nok bilder og annen flyttbar programvare på.

Konklusjon

Som overskriften sier, årets beste mobil. Vi har ikke per i dag testet eller holdt i en bedre mobil denne høsten og vil vel kunne påstå at dette vil være en toppkandidat til årets beste mobil.  Fikk du den ikke i julegave? Kjøp den selv, den er vel verdt investeringen. Om du er en av de som har z2, er det jo bare ett spørsmål om man må oppgradere eller ikke. Forskjellene er ikke altfor store, men nok til at vi vil kunne anbefale en oppgradering.

Terning_6_Mobizmag.no

Positivt 🙂

  • Lettere enn forgjengerne og bedre å holde
  • Fantastisk skjerm
  • God samtalekvalitet
  • Godt kamera                                                                                                                                   

Negativt 🙁

  • Savner økt internminne
  • Går varm ved 4k opptak

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com