TEST: LG G Watch R

Mens alle venter på Apple Watch så har vi lagt LG G Watch R på testbenken. Kan Android Wear gjøre deg mer effektiv?

LG G Watch R er en solid klokke i svartlakkert rustfritt stål med en kraftig svart lærreim. Den er IP67 sertifisert, det betyr at den er vanntett ned til en meter. Lærreimen er litt stiv til å begynne med, med etter ett par dagers bruk er den mye bedre. Du kan forøvrig bytte ut reimen med hvilken som helst annen 22mm reim.

Klokken er basert på Android Wear. Du kan og bør oppdatere den til Lollipop så fort du tar den ut av esken. Skjermen er av typen POLED, hvilket betyr at i motsetning til klokker med LCD skjerm, så kan denne være på hele tiden i såkalt «ambient mode».

Nytteverdi?

Tanken bak smartklokker er jo å bedre hverdagen din, så hva kan klokka gjøre? Det som overrasket oss mest, var at det finnes ingen standard kalender-app innebygget i Android Wear. Javisst, du får opp varsler når det er noe du skal, men ønsker du å se hva du skal fremover må du enten dra frem mobilen, eller laste ned en app. Heldigvis finnes det flere gode kalender-app’er til Android Wear.

LG G Watch R har mange sensorer, så helse-apps er en naturlig nytteverdi klokka gir. Hvis ikke du er veldig opptatt av dette, så er Google Fit ett godt alternativ.

Styring av musikk fungerer veldig bra, uansett hvilken musikkspiller, streamingtjeneste eller podcast-klient du bruker. Veldig nyttig når du for eksempel står på en overfylt T-bane og føler behovet for å hoppe over en sang eller justere opp lydvolumet.

Ellers er Google Keep litt nyttig. Det er kjekt å ha handlelista på klokka når man vandrer i butikken. Evernote har også en app du kan installere hvis du heller bruker det.

Skal du legge inn data via klokken må du snakke til den, og foreløpig skjønner den kun engelsk, så det har vi funnet lite nytte i.

Styring av musikk fungerer veldig bra, uansett hvilken musikkspiller, streamingtjeneste eller podcast-klient du bruker. Veldig nyttig når du står på en overfylt T-bane og føler behovet for å hoppe over en sang eller justere opp lydvolumet.

Tilslutt er det en ting som vi har oppdaget at er overraskende genialt. Nemlig å få navigasjonsmeldinger fra Google Maps på klokka. Når du har lagt opp en kjørerute så får du ved hver sving du skal gjøre en vibrasjon på armen og kort tekst om når og hvor du skal svinge av.

Mye morro med utseendet

Det morsomste med Android Wear er å endre utseendet. Det finnes ett utall antall «watchfaces» som du kan laste ned og bruke. Det finnes også noen app-er for å bygge egne. Man får fort dilla på watchfaces, det finnes veldig mange å velge imellom, og mange er skikkelig lekre. Dette er selvfølgelig stort sett bare eyecandy, men gøy for det.

Det vi dog har oppdaget er at det er stor forskjell på hvordan disse går ut over batteritiden. Vi har sett batteritiden variere fra 1 til 2 dager, stort sett basert på hvilke watchfaces vi bruker.

Konklusjon

Vi skulle gjerne sett at LG G Watch R støttet trådløs lading istedet for en proprietær dockingstasjon, men bortsett fra det har vi lite å usette på selve klokka. Den er gjennomført i design og kvalitet. Skjermen og batteritiden er det beste du får idag på smartklokker.

Vi er dog fortsatt litt usikre på nytteverdien til Android Wear. Det føles naturlig å sammenligne med Pebble.

Mens Android Wear klokker stort sett må lades opp hver dag, så holder Pebble lett 3-4 dager. Rent funksjonsmessig så har vi ikke funnet noen ting som Android Wear gjør som ikke Pebble kan, bortsett fra pulsmåleren som ikke Pebble har.

Så er du helsefreak, så er nok Android Wear ett bedre alternativ, men for mange kan nok fortsatt Pebble Steel være det beste smartklokke-alternativet der ute… om du i det hele tatt har behovet for en smartklokke da!?
Terning_4_Mobizmag.no
Klokka får du fra rundt 2500 kroner.

Positivt 🙂
– Solid design og byggkvalitet
– Lekker POLED skjerm

Negativt 🙁
– Må lades ofte
– Kun engelsk språk

2 kommentarer om “TEST: LG G Watch R

  1. Kun et reklamebilde? Useriøst.

  2. Hei. De fleste medier bruker pressebilder til omtaler fra tid til annen. Det kan være fordi vi ikke har hatt tid til å ta egne bilder, eller fordi vi ikke ble fornøyd med dem.

    Når det gjelder denne spesielle omtalen, så syntes jeg damen på pressebildet presenterte klokka bedre enn mine hårete armer klarte. Jeg ønsket også å vise at klokka passer til kvinner også, mange hevder at Android Wear klokker kun passer til menn.

    …men her skal du få ett bilde av min arm. Du ser her en sammenligning med LG G Watch R og Pebble Steel.

Legg igjen en kommentar