Vil ha full fart på mobilnettet

Sju av ti mobilbrukere svarer at det er avgjørende med høy hastighet når de surfer med mobilen på internett.

– Høy fart gir større opplevelser, sier Chess-sjef Arve Andreassen.

I en nasjonal undersøkelse Infact har utført for Chess kommer det helt tydelig frem at hastigheten på mobilnettet betyr mye for mobilbrukerne i Norge. I aldersgruppen 18-29 oppgir over 85 prosent at fart er avgjørende, og tett på med 80 prosent kommer mobilbrukerne i alderen 30-44 år. Chess-sjefen mener dagens mobilbrukere har et langt mer bevisst forhold til surfehastigheter enn for bare noen år siden. I en rapport fra Post- og teletilsynet i fjor høst kom det frem at Chess-kundene mobilsurfer 53 prosent mer enn andre.

– Farten i mobilnettet henger sammen med opplevelsen man oppnår. Vi merker oss at det bare er drøyt åtte prosent av befolkningen som ikke bryr seg om surfehastighet. Det store flertallet er opptatt av full fart, sier Andreassen. Han mener konkurransen i stor grad handler om hastighet i mobilnettet.

– Det skal ikke bare gå raskt, men ekstremt raskt. Sammenligner mobilbrukerne hastigheten de får, blir forskjellene mellom operatørene enda tydligere.

I dag krever mobilbrukerne solid dekning og full fart for småpenger. Og her må vi levere til forbrukerne, påpeker Andreassen, og legger til:

– Så og si alle operatører tilbyr i dag fri bruk av tale, SMS og MMS i abonnementet, men det er hvor mye data man får og farten som oppnås som opptar kundene.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com