Ski-VM i Falun direkte på mobil

For første gang vil direktesending av Ski-VM være tilgjengelig på mobile enheter i USA.

Sendingene vil være tilgjengelig via app’er og det U.S. Ski Teams hjemmesider. Ericsson og U.S. Ski Team vil sammen sørge for at Ski-VM for første gang blir tilgjengelig på mobile enheter i USA.

Som Falun2015’s offisielle digitale opplevelsespartner har Ericsson levert en løsningsplattform som innhenter store mengder informasjon og data fra arrangementet. Informasjonen er gjort tilgjengelig for tredjepartsutviklere, som dermed har kunnet lage applikasjoner og interaktive nettsider som skaper unike opplevelser for publikum.

Sammen med det U.S. Ski Team, som har senderettighetene i USA, vil Ericsson tilby et direktesendt Ski-VM til hele det nordamerikanske markedet. To mobil-applikasjoner tilbyr detaljert informasjon i sanntid og en bedre publikumsopplevelse av alle øvelsene.

Også NRK satser på mobil

For oss som ikke bor i USA, så kan vi stole på at NRK gir oss mye direktesendt Ski-VM på mobil.

NRK.no satser stort på VM. De har utviklet en egen resultatservice for vintersport hvor du får hver eneste passering og mellomtid direkte på mobilen eller PC-skjermen. Du får historien bak resultatene, ved hjelp av blant annet grafer, sammenligninger og søylediagram.

Flere Ski-VM apper

Med Ericssons API er det utviklet flere apper, to som kan være nyttige i tillegg til NRK.no sin satsning er Live Results Falun2015 og Live Arena Falun2015, utviklet av henholdsvis Triona og Tension Graphics.

Live Results Falun2015 er optimalisert for smarttelefoner, men kan også benyttes på nettbrett. App’en er tilgjengelig for iOS og Android i deres respektive app-butikker og som en mobil hjemmeside for Windows Phone-brukere. Den gir blant annet oversikt over de ulike begivenhetene, resultater i sanntid, nyhetsvarsel og områdekart, samt lokalinformasjon om trafikk, transport og vær.

Live Arena Falun2015 er optimalisert for nettbrett og er tilgjengelig for iOS og Android. App’en tilbyr en svært interaktiv opplevelse og lar brukere følge sine favorittutøvere mens de konkurrerer og ta en virtuell rundtur på skistadion.

Legg igjen en kommentar