TEST: Senz Dab+ lommeradio

Det nærmer seg påske, vår og sommer. Det betyr turtid for mange og da er det kjekt å kunne lytte til radio.

Vi har fått Senz SPDS114 lommeradio med høytaler på testbenken. Dette er en liten grå sak med 1,44 tommers fargeskjerm, antenne og 1000mAh batteri.

Utseendemessig er den ganske enkel og tradisjonell, grå plast og fire lyseblå knapper pryder forsiden sammen med en liten høytaler. På høyre side finner vi ett navigasjonshjul. På toppen finner vi hodetelefon-inngangen og en uttrekkbar antenne. I bunnen finner vi en Micro-USB ladeport.

Øreproppene som følger med i esken holder relativt laber kvalitet, men man kan vel ikke forvente mer med en totalpakke på kroner 699,-.

Bedre lyd enn konkurrentene

Så vi fant fort frem noen hodetelefoner av bedre kvalitet og startet testingen. For å teste lydkvaliteten sammenlignet vi med en tidligere testvinner, lommeradioen Pure Move 2500.

Vi regnet egentlig med at dette skulle være en urettferdig match, Pure Move 2500 ser ikke bare mye lekrere ut, den koster også dobbelt så mye og er annerkjent for god lydkvalitet. Vi merket umiddelbart at Senz taklet tungdrevne hodetelefoner betydelig bedre enn Pure. Selv de tyngste hodetelefonene vi hadde i skuffen var lett match for Senz, vi trengte aldri gå over 50% lydvolum. Lyden føltes også fyldigere enn på Pure sin toppmodell.

Hodetelefonene vi brukte mest, og som er på bildet over, er forøvrig Tiny Audio H.3.

Innebygget høytaler og antenne

Som sagt så er det en innebygget mono-høytaler på forsiden av lommeradioen. Denne er som forventet ingen audiofil opplevelse. Til musikk er den mer eller mindre ubrukelig, men for å dele lyden av nyheter, sportsendinger og lignende med venner når man er ute på skogstur så fungerer den helt greit.

Det er også da den uttrekkbare antenna kommer til nytte, for ellers så duger det mer enn nok at lommeradioen bruker ledningen til hodetelefonene som antenne.

Konklusjon

Produsenten oppgir batteritiden med hodetelefon til ca. 13 timer og ca. 6 timer med høyttaler. Dette stemmer ganske bra med hva vi opplevde.

Vi prøvde å ta lommeradioen med på T-banen, det var rimelig mislykket da det ikke er Dab-dekning i T-bane tunnelene i Oslo, men ellers fungerte radioen helt strålende og det begynner å bli et rikt utvalg av kanaler på Dab.

La gå at designet er litt grått og kjedelig, her får du ypperste lydkvalitet og en meget brukervennlig lommeradio til godt under tusenlappen. Anbefales!

Terning_6_Mobizmag.no

Positivt 🙂

  • Imponerende lyd
  • Bra batteritid
  • Enkel og brukervennlig

Negativt 🙁

  • Bytt ut øreproppene som følger med

2 kommentarer om “TEST: Senz Dab+ lommeradio

  1. Hvor får du kjøpt denne?

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com