Vi har testet Storytel

Storytel er en abonnementstjeneste der du kan lytte ubegrenset til lydbøker via mobiltelefonen din. Kall det gjerne Spotify for bøker.

Storytel er en vellykket sammenslåing av tjenestene Bokilur og Ordflyt. Med støtte for iOS og Android, samt vanlig PC så kan du for 169,- kroner i måneden lese eller høre på ubegrenset med e-bøker. Du kan på mange av bøkene (men langt fra alle), veksle mellom lesing og lytting. Alle bøker er lydbøker, mens endel også er eBok.

En lydbok er gjerne på rundt 200MB, så det er best å laste den ned offline hvis du, som undertegnede, planlegger å høre med på boken i bilen, på T-banen eller lignende.

Du kan kanskje argumentere med at 169,- kroner i måneden er mer enn forbrukere er vant til for tiden, der musikk og fil-tjenester ligger på under hundrelappen i måneden. Likevel synes vi du her får mye for pengene. Bøker er tradisjonelt sett dyrere enn musikk og film, og konseptet her er et solid produkt som både gir deg lyd og tekst i ett meget brukervennlig og pent format.

Vi har nå brukt tjenesten i omtrent en måned, både på iOS og Android, og vi har ikke funnet noen feil eller mangler. Grensesnittet er lettfattelig, pent og oversiktelig. Alle bøkene har omtaler, du finner boktips, lignende bøker til de du har lest, og du en karakter når du har lest en bok.

For Android-brukere så kan du også velge om nedlastede bøker skal lagres på internminne eller minnekortet.

Bøker du ønsker å lese legger du i bokhyllen din. Derfra kan du streame eller velge å laste ned for avspilling uten nett. Hvor du er hen i boka synkroniseres, så du kan fint hoppe mellom mobil, nettbrett og PC om du ønsker det. Når boka også er eBok, så kan du enkelt hoppe frem og tilbake mellom tekst og lyd.

Konklusjon

Det er lite å sammenligne med for denne type tjenester foreløpig, så vi har valgt å ikke kaste en terning. Konseptet fungerer veldig bra, vi synes brukeropplevelsen står til toppkarakter, men er noe usikre på om prisen er vanskelig å svelge for den jevne forbruker.

Du kan prøve gratis i 14 dager, men du må legge inn kredittkortet ditt og abonnementet fortsetter automatisk uten varsling om du ikke stopper det før de 14 dagene er gått ut.

Last ned

iTunes App Store
Google Play

4 kommentarer om “Vi har testet Storytel

  1. Jeg vil bare si fra om at når en går til Storytel hjemmesiden (https://www.storytel.no/) så står abonementsprisen der til 169,- pr.mnd og ikke 149,- som det skrives i artikkelen

  2. Takk for korrektur Bjørn Tore, du har selvfølgelig helt rett. Jeg har rettet artikkelen nå.

  3. Marokko .well 50 år kom hjem til Marokko
    00212666121998

  4. Så er spørsmålet, hva skjer med de bøkene du har liggende lokalt på tlf, når abo. stopper… ??

Legg igjen en kommentar