Sonos Play:1 med Deezer Elite

Deezer er en musikkstreamingtjeneste på linje med Spotify og WiMP. Nå har de sammen med Sonos lansert en tapsfri tjeneste.

Formatet Deezer bruker er 16-bit 44.1kHz audio (1411 kbps om du vil) i FLAC. Foreløpig er tjenesten begrenset til å kun gjelde via Sonos sitt system, du kan altså ikke nyte tapsfri musikk direkte i hodetelefonene dine eller via andre anlegg, ennå…

For å kunne teste denne tjenesten måtte vi derfor låne litt Sonos utstyr. Vi fikk tilsendt tre Sonos Play:1 høytalere.

Selve høytalerene

Vi har tidligere testet Bose SoundTouch som er Bose sitt tilsvar til Sonos systemet. Sonos fremstår fortsatt som endel mer polert. Høytalerene var svært lette å konfigurere og koble opp mot det trådløse nettverket.

Play:1 høytalerene er monohøytalere, men du kan lekende lett konfigurere to stykker til å fungere i stereo.

Når du har konfigurert høytalerene og plassert dem ut der du vil, begynner du å konfigurere streamingtjenester. Sonos har støtte for de fleste tjenester herfra til månen.

Deezer Elite

Desverre vil vi si at, selv om Sonos Play:1 høytalerene har imponerende god lyd, så er det litt for enkle høytalere til å virkelig merke forskjellen på Deezer sitt vanlige lydformat og det tapsløse FLAC formatet.

Dog vil vi si at basert på synsing (som det stort sett er når det kommer til lydopplevelser), så synes vi å lettere høre alle detaljene i musikken med Deezer Elite.

Du kan ikke bruke selve Deezer-appen for å spille av på Sonos, du må benytte Sonos sin egen app. Det gjør at du mister det redaksjonelle og sosiale elementet til Deezer, men bortsett fra det, er Sonos sitt grensesnitt minst like elegant og brukervennlig som Deezer sin offisielle app.

Vi gleder oss til å teste ut Deezer Elite på ett par skikkelige hodetelefoner når tjenesten blir alment tilgjengelig.

Konklusjon

Nok en gang har vi valgt å ikke kaste terningen, sammenligningsgrunnlaget blir rett og slett litt for skralt.

Hvis vi først skal ta for oss Sonos Play:1, så er lyden i disse svært ren og pen, noen ville kanskje foretrukket litt mer bass og dybde. Det vi savnet mest, var muligheten til å koble til andre lydkilder via en AUX plug, for det finnes ikke. Det løser man selvfølgelig ved å kjøpe mer Sonos bokser…

Man kunne sammenlignet Play:1 mot Bose SoundTouch 20, men det blir også litt feil da du får to stk. Play:1 for en Bose SoundTouch 20.

Vi føler likevel at du får mye for pengene med Sonos Play:1. Ett par slike høytalere i huset er en god start på å bygge deg opp ett Sonos-system.

Deezer Elite tjenesten fungerer som forventet, men uten å teste lydkvaliteten på bedre stereoanlegg eller hodetelefoner, er det vanskelig å sammenligne tjenesten med for eksempel WiMP HiFi eller Tidal. Så konklusjonen her må rett og slett bli at vi gleder oss til å kunne bruke Deezer Elite på ett bredere utvalg av utstyr.

Deezer i seg selv er en meget god streaming-tjeneste som kan sees på som en slags krysning mellom Spotify og WiMP. Prismessig er det helt likt og utvalget av musikk er omtrent tilsvarende som Spotify.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com