TEST: Sony MDR-1A

Noen ganger får vi inn utstyr til test som vi umiddelbart vet er bra greier… dette er ett slikt tilfelle.

Sony MDR-1A hodetelefoner er en oppgradering av MDR-1R modellen. Ikke bare har de oppgradert hodetelefonene med bedre lydelementer og små finjusteringer i utseendet, de har også satt ned prisen. Disse får du nå til veilendende pris fra Sony til kroner 1800,-. Du finner dem også billigere på nett.

De kommer i sort med rød-nyanser og en slags sølv/brun finish. Vi har mottatt sistnevnte. Utseendemessig er det klassiske og elegante med sølv-aktig past av det solide, knirkefrie slaget og brukt skinn på øreputer og bøylen over hodet.

Kabelen er tykk og myk, en type kvalitet vi ikke er vant til på hodetelefoner som er ment for å brukes utenfor stua. Du plugger den i hodetelefonene, så blir den slitt kan du antagelig kjøpe ny kabel. Det følger med to kabler, en med mikrofon til mobiltelefonen og en uten.

Dette er typen hodetelefoner som ligger rundt ørene. Det gjør dem fysisk sett ganske store, men også svært behagelige. Det er ikke noe problem å bruke disse i timesvis uten å bli sliten.

Ulempen er, ihvertfall for oss menn som er litt sløve med barberingen, at når du er ute og går kan du høre litt gnisselyder fra øreputene. Dette merker du lite av når du hører på energisk musikk, men kan bli litt irriterende hvis du hører på en lydbok eller lavmælt musikk.

Lydkvalitet

Dette er hodetelefoner som Sony kaller «High Res Audio». Det betyr at de støtter lydformater med høyere lydkvalitet enn ordinære CD’er. Det betyr i praksis lite hvis du skal bruke dem hovedsakelig med mobiltelefonen din og en eller annen strømmetjeneste.

Det som derimot betyr noe, er at de dekker et stort frekvensområde (3hz-100hz) og har en høy følsomhet (105 dB/mW). Det er også en fordel at de er relativt lettdrevne, så du trenger ikke presse lydvolumet på mobiltelefonen din opp på maks.

Lydbildet er nesten magisk med tanke på prislappen. Vi hører nyanser i musikken, spesielt på live-innspillinger, som vi ikke hører med andre hodetelefoner i samme prisklasse (AKG, Bose og Harman/Kardon har vi sammenlignet med).

Sony er kjent for tung bass, og disse hodetelefonene er intet unntak, her er det bass i bøtter og spann, men det blir ikke buldrete og masete som for eksempel hos Beats og SMS. Purister vil nok likevel føle at det blir litt i meste laget.

Konklusjon

Det eneste virkelig negative med Sony, er at det er umulig å forstå seg på modellbetegnelsene til de forskjellige hodetelefonene. Ellers har vi fint lite å utsette på Sony MDR-1A. Bedre kjøp av hodetelefoner til rett under 2000 kroner har vi vanskelig med å tenke oss.

Terning_6_Mobizmag.no
Positivt 🙂
– Veldig komfortable
– Solid og klassisk design
– Meget god lydkvalitet

Negativt 🙁
– Kanskje litt mye bass for enkelte

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com