TEST: Microsoft Lumia 640

Mens vi venter på Windows 10 fortsetter Microsoft å slippe rimelige telefoner. Denne er faktisk verdt en ekstra titt.

Det første undertegnede tenkte når jeg så telefonen var at denne må være perfekt for min mor. Som sagt, så gjort. Undertegnedes mor har de siste to ukene lagt bort sin gamle med trofaste iPhone 3GS til fordel for Microsoft Lumia 640.

Stort sett har det gått veldig bra. Hun fikk til å bruke SMS, ePost, Facebook, Kamera og nettleseren uten problemer. Hun fikk også til å endre ringetoner og farge på flisene uten problemer.

Det første problemet kom dog etter kun få dager, da hun ikke fant en av de svært få app’ene hun brukte på sin iPhone. Selvfølgelig fantes ikke den app’en (bestilling av legetime) for Windows Phone…

Og her ligger hovedproblemet til Microsoft fortsatt. Selv om de aller fleste store tjenestene og app’ene nå finnes for Windows Phone, så mangler det fortsatt mange app’er som folk er blitt vant til å bruke i ny og ne.

Lumia 640 kommer med garanti om oppgradering til Windows 10, og det gjør det allerede lekre operativsystemet enda penere og mer brukervennlig, men Microsoft må fortsatt vinne over de mindre app-utviklerne skal de få den generelle bruker til å legge sin iPhone eller Android-telefon i skuffen til fordel for en fargefull plastklump med fliser på.

Kamera

Mobilkameraer er gått fra å være en artig tilleggsak til å bli en av de viktigste funksjonene til mobiltelefoner idag.

Lumia 640 har åtte megapikslers kamerabrikke, mens storebror, Lumia 640 XL, har hele tretten megapikslers kamerabrikke med linseelementer fra Carl Zeiss. Kameraet på den vanlige modellen gir imponerende gode bilder, men hvis du er fotoentusiast, bør du vurdere å legge noen hundrelapper mer i potten.

Microsoft Onedrive følger også med, som etterhvert er blitt en meget god skyløsning. Bare pass på å endre innstillingene for backup av bilder til å faktisk ta backup av bildene i full oppløsning med en gang. Dette er kronglete gjemt bort og lett å glemme, men surt å oppdage i ettertid.

Konklusjon

For under 1500 kroner er dette ett av årets klart beste mobilkjøp. Hvis du ikke har behov for Snapchat og en og annen sær app, så finnes det få motargumenter mot Windows Phone plattformen nå, og ingen andre plattformer gir en så god ytelse på en lavpris-mobil.

…men sjekk om appene du ikke kan leve uten finnes for plattformen først på Windows Phone Store.

Terning_5_Mobizmag.no
Positivt 🙂

  • Veldig mye for pengene
  • Ligger godt i hånden
  • Imponerende ytelse

Negativt 🙁

  • Lite internminne
  • Litt billig plastfølelse

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com