Oppgradert Android Wear

Endelig har Android Wear 5.1.1 rullet ut til alle smartklokkene du finner i norske butikker. Hva er nytt?

For ett par dager siden rullet oppgraderingen inn på vår LG G Watch R. Det er endel større og mindre nyheter, her er de vi ser på som viktigst.

Lettere tilgang til apps

En av de største svakeheten i Android Wear har vært at det er kronglete å komme til den få appene som finnes til plattformen. Tanken har vært at alt skal være talestyrt, men ikke alle er komfortable med å gå rundt å snakke på engelsk til klokken sin.

Nå får du lett tilgang til en liste over apper ved å enten trykke på knappen for de telefonene som har en knapp, eller å dra inn fra høyre. Drar du så videre til høyre får du også en tilgang til alle kontaktene dine.

Alltid-på funksjon for utvalgte apper

Nå er det ikke bare klokke-grensesnittet som har fått en såkalt «ambient» modus, men også Google Maps og Google Keep. Dette viser seg å være veldig nyttig! Her kan du se hvordan det fungerer:

AndroidWear_ambient

Google Maps er forøvrig også blitt kraftig oppgradert. Nå kan du søke opp steder i nærheten av der du er, og starte navigasjon dit.

Fullverdig Google Keep

Sist, men ikke minst, nå er det en fullverdig Google Keep app på klokka. Du kan redigere notater, huke av på lister og lage nye notater. Desverre er det fortsatt kun stemmestyrt og på engelsk, så å legge inn nye notater er mildt sagt klønete for oss nordmenn. Men det å ha lister man huker av på mobilen er en sikker vinner.

AndroidWear_Keep_screenshots

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com