TEST: Klipsch Reference On-Ear

Vi har fått nok et par hodetelefoner på testbenken. Denne gangen fra den legendariske høytalerprodusenten Klipsch, det må vel bli bra?

Hodetelefonene er av typen «on-ear», altså relativt små klokker som ligger oppå ørene. Hodetelefonene er produsert i skinn og og metall. Her er det ingen plastikk, likevel er hodetelefonene overraskende lett med sine 200 gram.

Putene på klokkene og hodebøylen er det mykeste vi har vært borti, on-ear hodetelefoner pleier ofte å klemme litt på ørene etter en times lytting, men her kan vi bruke dem i timesvis og de er fortsatt behagelige for ørene. Dette er absolutt høydepunktet med disse hodetelefonene, både for store og små hoder.

Utseendet er klassisk og elegant, kanskje litt kjedelig for noen, men disse kan du fint ha på deg til jobb-dressen uten å se rar ut. Er det noe vi kan utsette på utseendet så må det være at hodebøylen har litt overdrevet store puter.

På den flate og flokefrie kabelen finner vi fjernkontrollen med mikrofon og knapp for betjening av telefonsamtaler. Mens mikrofonen og multifunksjonsknappen fungerer for alle telefoner, fungerer volumknappene desverre kun for iPhone.

Lydkvalitet

Etter over 60 år med produksjon av høyttalere er kjent Klipsh god kjent for høy ludkvalitet. Slagordet deres er tross alt: «Pissing of the neighbours since 1946».

Denne erfaringen har Klipsch brukt til på nyutvikling av hodetelefoner. Hodetelefonene har en impedans på 32 ohm og følsomhet på 110dB, likevel merker vi at disse hodetelefone er noe av de mest lettdrevne hodetelefonene vi har prøvd, selv med 40mm membran og massiv lyd. Vi trengte sjelden dra lydvolumet over 60% på mobiltelefonen.

Vi har testet hodetelefonene på en Huawei Mate 7 og iPhone 6 Plus. Lydkvaliteten er helt suveren, akkurat passe mengde bass og klar og skarp diskant. Eneste vi med våre normale ører kan sette fingeren på, er et noe «lukket lydbilde», men det er vel uungåelig når vi snakker om on-ear hodetelefoner som overhodet ikke lekker noe lyd ut til omgivelsene rundt deg.

Konklusjon

Dette er uten tvil de mest behagelige on-ear hodetelefonene vi har testet, og hvis man kan kalle noen hodetelefoner for «business-hodetelefoner», så er dette det nærmeste vi kommer i utseende. Klassisk og elegant utseende i enten svart eller hvit. Vi liker den svarte varianten best, men det er en smakssak.

Hodetelefonene kommer straks i salg til veiledende pris på kroner 1795,-. Du skal lete lenge for å finne bedre on-ear hodetelefoner til under 2000 kroner.
Terning_6_Mobizmag.no

Positivt 🙂
– Meget behagelige på hodet
– Lettdrevne med god lyd
– Elegant og klassisk utseende

Negativt 🙁
– Veldig stor hodebøyle
– Volumknappene fungerer kun på iOS

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com