TEST: Amadeus Lacuna radio

Amadeus har en app som kan brukes til å styre alle WiFi-radioene til Amadeus. Dette praktisk hvis du har flere Amadeus-radioer i husstanden. Den oppdager hvilke radioer som er på hjemmenettet-ditt også velger du hvilken du vil styre nå.

App’en gjør det lettere å navigere i jungelen av radiostasjoner og podcaster på internett. Du kan også bruke app’en til å redigere favorittene dine, vi fant dog fremgangsmåten noe ulogisk og strevde litt med det.

Når du er blitt vant til app’en er den ganske praktisk for konfigurasjon, men i det daglige tok vi oss i å stort sett bruke knappene på selve radioen.

Fjernkontrollen er forsåvidt brukervennlig men gummiknappene er litt for myke så den er ikke altfor god å trykke på. Det er også en knapp på siden av fjernkontrollens «hjul» som du også finner igjen på selve radioen. Denne knappen har ikke noe ikon eller tekst på seg, og vi har ikke funnet noen funksjon for den heller, ett mysterium rett og slett.

Stor skjerm

Radioen kjører slideshow på TFT skjerm, noe for eksempel P4 sender i dag og er klargjort for RadioVIS, som NRK visstnok vurderer starte opp med neste år. Dette gjelder for DAB+, noe vi sjelden brukte under testen vår, da vi fant at lydkvaliteten på internettradio er betydelig bedre enn på DAB+.

Selv om du ikke skulle bruke DAB+, så får du god utnyttelse av den store fargeskjermen, du får opp en stor logo fra radiostasjonen/podcast’en, og godt med informasjon om hva som spiller, lydkvalitet, bufring og lignende.

Lydkvalitet

Mens du på DAB+ sjelden får radiokanaler med bedre enn 64kbit kvalitet, så er de fleste internet-radiostasjoner på minimum 128kbit, gjerne opp mot 320kbit.

Bruker du Spotify, så støtter radioen også Spotify Connect, da streamer du i 320kbit Ogg/Vorbis format. Bruker du noe annet så støtter også radioen bluetooth.

Konklusjon

Nok en gang har Amadeus laget en radio med innovative funksjoner, solid design og relativt god lyd. Ønsker du mer trøkk i lydbildet, og ikke minst; stereo? Det finnes en stereo-modell også som vi nok ville anbefalt om du kan tenke deg å legge litt mer penger på bordet. Denne mono-modellen har veiledende pris på 2490,- mens stereo-modellen har en veiledende pris på 3290,-. Terningen vår lander på en femmer denne gangen, men det er bare såvidt.

Positivt 🙂

  • Mange tilkoblingsmuligheter
  • Pent design og god skjerm
  • App som fjernkontroll

Negativt 🙁

  • Kunne hatt litt mer dybde i lydbildet
  • Mystisk knapp tilsynelatende uten funksjon

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com