Norges første lunsj-app

Med den nye norske appen Lunjsfarm kan ansatte selv styre sin lunsjlevering. Den nye appen er gratis og kan brukes av alle ansatte i bedrifter som bestiller tjenesten.

For bedriften kan det bety reduserte kostnader, mer fornøyde ansatte, mindre svinn og et bidrag til samfunnsansvar.

– På lunchfarm.no registrerer du bedriften, så går resten av seg selv, de ansatte får appen og styrer sine menyer, mens vårt kjøkken og distributør automatisk får beskjed, sier Sheraz Hussain, administrerende direktør og gründer i LunchFarm.

Økt valgfrihet gir mer fornøyde ansatte

Hussain står sammen med medgründer Alexander Breivik bak LunchFarm, som har levert lunsj til selskaper i Oslo og omegn. De så raskt at bedriftene de leverte til opplevde flere problemer som kunne løses ved hjelp av teknologi. Spesielt to scenarioer gikk igjen.

– I bedrifter uten lunsjordning bruker de ansatte daglig tid på å løpe rundt og ordne mat, forklarer Breivik. Eventuelt bruker én person i selskapet mye tid og ressurser på å organisere lunsjen, samtidig som de ansatte har liten fleksibilitet.

Reduserte kostnader og svinn

Et annet problem for bedrifter som tilbyr lunsj til sine ansatte er å beregne riktig antall. Det ender ofte opp med at store mengder mat kastes fordi det er vanskelig å holde seg oppdatert om hvor mange som til en hver tid skal spise.

– Vi ønsker at bedrifter skal slippe å kaste mat, men motta og betale for riktig antall lunsj. Appen gir derfor fleksibel og enkel mulighet for
avbestilling. Det gir gevinst både økonomisk for bedriften og for miljøet»,sier Hussain.

En lunsj bestilt = en lunsj til World Food Program

Foruten miljøgevinsten ved redusert svinn ønsker LunchFarm også å gjøre mer for å ta samfunnsansvar. For hver bestilte lunsj via appen doneres en lunsj til verdens største nettverk for bekjempelse av sult, FNs World Food Programme.

– Vi tror at mange ikke er klar over hvor lite som skal til for å hjelpe, sier Breivik. Det koster 1,80 å mette noen som sulter. Dette er en integrert
del av vår virksomhet og vi håper at andre vil gjøre det samme, avslutter han.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com