Rekordstor video-trafikk i bredbåndsnettet

De store nettbaserte tilbyderne av TV-serier, film, direktesendt sport og videosnutter står for stadig mer av trafikken i Telenors landsomfattende bredbåndsplattform.

Nye tall fra Bredbåndsbarometeret viser at hele 70 prosent av bredbåndstrafikken nå er video. Til sammenligning viste forrige måling for 1,5 år siden at andelen var 60 prosent.

Det er Netflix, NRKs nett-tv, TV 2 Sumo og YouTube, i tillegg til flere andre nett- og nyhetssider med web-TV, som er de store trafikkdriverne.

– Netflix er den største trafikkmaskinen og står alene for 23 prosent av all trafikk, med YouTube og Google like bak, forteller Birgit Bjørnsen, leder for bredbånd i Telenor Norge.

Mangedoblet trafikk

Vi suger til oss sport, film, TV-serier og underholdning som aldri før, og nordmenns bruk av Netflix har mer enn sjudoblet seg siden starten av 2013.

– Dette henger også sammen med avtalen vi inngikk med Netflix i 2014, da deres innhold ble flyttet nærmere Telenors nett. I praksis betyr det en bedre seeropplevelse for kundene, sier Bjørnsen.

At flere ser video hos strømmegiganten i HD-kvalitet, bidrar også til den økte trafikken.

Hverdagslig

Telenor forventer at videotrafikken vil fortsette oppover.

– Trenden er at video tar større andeler av all trafikk som går gjennom bredbåndsnettet. Unge generasjoner er født med en skjerm mellom hendene, og vi ser rundt omkring i norske familier at ulike video-tjenester på nett er en rutinemessig del av hverdagen for både barn og voksne, forklarer hun.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com