4G+ i 365 kommuner

Bilde: Creative Commons
Bjørn Amundsen er dekningsdirektør i Telenor.

Telenor forteller at 3000 basestasjoner nå er blitt oppgradert til 4G+ og mesteparten av landet er dekket. Nå kommer også 4G+ telefonene for fullt.

– Vi har gjennomført en stor og omfattende operasjon Norge rundt. Hele 4G-nettet er oppgradert til 4G+. Det betyr bedre og mer robust mobildekning for flere mennesker, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.

Oppgraderingen har kommet alle landets fylker til gode, i tillegg til Svalbard. Resultatet er enda bedre mobildekning i 365 kommuner, fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord.

Løft også for 4G
4G+ betyr i korte trekk at Telenor kombinerer flere frekvenser i mobilnettet. For kunden betyr det hastigheter på dataoverføring på opptil 300 Mbit/s under optimale forhold. Samtidig frigjør teknologien plass i nettet slik at de med 4G-telefoner også får mer fart, kapasitet og nytte av mobilen.

– Telenors mobilnett er svært godt tilpasset med både 4G+ og 4G, og nordmenn skal alltid være sikre på at de har en unik mobilopplevelse i lomma der de bor, jobber og ferierer, sier dekningsdirektøren.

Oppgraderer smarttelefonen
For de med en nyere smarttelefon som støtter løsningen, vil symbolet 4G+ vises på skjermen (unntatt iPhone). Telenor registrer også at flere har skaffet mobiler som er tilpasset den nye teknologien. Cirka 320.000 telefoner i Telenors mobilnett har per i dag støtte for 4G+. Dette er stort sett de nyeste modellene på markedet. Samsung Galaxy S6 og iPhone 6S er de mest populære modellene med støtte for 4G+.

– På ett år har vi fått inn 300.000 flere telefoner som kan benytte 4G+ i Telenors mobilnett. Det er en kraftig økning, og vi vil fortsette med å utvide mobilnettet for denne utviklingen. Alle nye utbygginger på 4G bygges nå med 4G+. Vi bygger dessuten på flere frekvenser som gir bedre innendørsdekning, sier Amundsen.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com