Streber mot verdenstoppen…

Altibox med landsdekkende bedriftstilbud. 

– Nå har vi et toppmoderne fibernett som går gjennom samtlige norske fylker, og ikke stopper før i Vardø. Det betyr at Lyse og Altibox-partnerskapet kan tilby fiber til privatkunder, bedriftskunder og offentlig sektor hele Norge.

Dette sier konserndirektør for Lyses televirksomhet, Toril Nag, og poengterer videre at dette ikke dreier seg om et lappeteppe av små bredbåndsnett, men et gjennomgående robust kjernenett som er overvåket døgnet rundt.

Opprinnelig var Altibox-nettet designet for å tilby internett, tv og IP-telefoni lokalt til privatkunder. I følge Nag er det også et svært godt utgangspunkt for Altibox sin nye satsing i det nasjonale bedriftsmarkedet, der de nå tilbyr tjenester til bedrifter med flere geografisk spredte lokasjoner. Hun tror kombinasjonen med plattformen og det robuste stamnettet kan plassere Altibox-partnerskapet i verdenstoppen innen fiberinfrastruktur.

Stamnettet har nå kapasitet på åtte terrabit per sekund og etter planen skal alle kundene skal ha tilbud om 1000/1000 megabit per sekund innen utgangen av 2016.

Legg igjen en kommentar