Sikkerhet er driveren til wearables

En ny undersøkelse viser at forbrukerne ønsker å bruke wearables for å øke sin personlige sikkerhet. Men hva er wearables egentlig?

I Ericssons nye ConsumerLab-rapport, “Wearable technology and the internet of things”, uttrykker 6 av 10 smarttelefonbrukere at wearables har nytteverdi utover helse og velvære. Enheter forbundet med personlig trygghet og sikkerhet, som panikknapper og personlige posisjonsindikatorer, vekker størst interesse.

De fem mest ettertraktede wearables-enhetene (prosentvis interesse og anskaffelsesvillighet) er:

32% Panikk/SOS knapp
28% Smartklokke
27% Personlig sporingsenhet
25% Identifikasjon/autentisering
24% Vannrenser

Rapporten er basert på synspunktene til 5000 smarttelefonbrukere (hvorav 2500 brukere av r wearables) i Brasil, Kina, Sør-Korea, Storbritannia og USA, og representerer 280 millioner smarttelefonbrukere globalt. I tillegg til de fem mest ettertraktede wearables’ene viser rapporten at forbrukerne forventer kraftig vekst i dette markedet fra 2020, og tror at smarttelefoner kan bli erstattet med andre fysiske gjenstander etterhvert som tingenes internett (IoT) vokser frem.

Wearables-markedet tar fullstendig av fra 2020

Dobbelt så mange smarttelefonbrukere har anskaffet wearables det siste året, men forbrukerne tror det vil ta minst et år til før den nåværende generasjonen av wearables blir allemannseie. Et mer variert sett av wearables, som f.eks. personlige sikkerhetsanordninger og smarte klær, vil bli mer vanlig fra 2020. Og hver tredje smarttelefonbruker tror de vil bruke minst fem oppkoblede wearables etter 2020.

Smarttelefonen blir bare en skjerm

Bruken av smarttelefoner i alle aspekter av dagliglivet gjør det vanskelig å se for seg en fremtid uten dem. Likevel tror to av fem (43 prosent) at wearables kan komme til å l erstatte smarttelefonen, noe som faktisk kan skje selv om det kan ta litt tid. Etterhvert som wearables blir smartere, mer selvstendige og mer oppkoblingsdyktige blir selve skjermen på smarttelefonen mindre viktig. 38 prosent tror wearables vil bli brukt til å utføre de fleste av smarttelefonenes funksjoner i løpet av bare fem år.

Wearables gir folk tingenes internett

Wearables bringer mennesker inn i tingenes internett. Forbrukere har tillit til at teknologi vil hjelpe dem til å interagere med gjenstander, men det handler ikke bare om fysiske ting. 60 prosent mener at spiselige piller og chips under huden vil bli vanlig i løpet av de neste fem årene – ikke bare for å spore viktige helseopplysninger, men også for å låse opp dører, autentisere transaksjoner og identitet, og kontrollere gjenstander. Allerede i dag bruker 1 av 4 smartklokke-eiere denne til å fjernstyre andre digitale enheter i hjemmet, mens 30 prosent benytter seg av klokken til talesøk.

– Vi ser i dag tidlige tegn på løsrivelse fra smarttelefonen ved at 40 prosent av dagens smartklokkebrukere allerede interagerer mindre med telefonen, sier Jasmeet Singh Sethi, Consumer Insight Expert hos Ericsson ConsumerLab.

– Selv om forbrukere viser størst interesse for sikkerhetsrelaterte enheter, ser vi også en åpenhet for påkledningsbar teknologi fremover. I løpet av fem års tid kan det å gå rundt med en innvortes sensor som sporer kroppstemperaturen og justerer termostatinnstillingen automatisk når du kommer hjem, være en realitet.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com