Det norske SMS markedet konsolidert

I mange år har flere aktører posisjonert seg for å bli den ledende aktøren for sms kommunikasjon i Norge og Norden. Etter mange oppkjøp over de siste årene og med kjøpet av Vianett AS er jobben nå gjort i Norge for Link Mobility.

Hyppige oppkjøp med deloppgjør i aksjer, og en jevnt stigende aksjekurs har gitt Arild Hustad og hans team i Link skikkelig fart i seilene. En sterk utvikling på relativt få år og mange norske virksomheter er nå konsolidert.

Det seneste oppkjøpet av Vianett fra TargetEveryone ble gjort på en verdivurdering på 5,5 * EBITDA som priset transaksjonen til 87,2 mill. Denne transaksjonen ble varslet i mai i børsmelding, closing ble i forrige uke.

Oppkjøpene utenfor Norden har kommet igang, og med dype lommer og uttalte vekstambisjoner har Link mulighet for å gjøre spennede grep fremover.

Det er knyttet stor spenning til om også breddesatsningen på tjenestene som tilbys markedet,vil oppleve den veksten vi ser at kjernetjenesten SMS har fått. Kjernetjenesten SMS vil utfordres videre fra OTT (Over the top) aktører som Messenger og Whatsapp etc i tiden som kommer, men det er relativt mye tregere forretningsmessig adopsjon av denne typen tjenester, enn hvor fort vi ser at privatpersoner tar det i bruk.

Det er fortsatt noen brikker i spill i det norske sms markedet, men det som var stykkevis og delt i 2014 er nå konsollidert til en stor brikke plassert hos Link, på Havnelageret i Oslo sentrum.

 

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com