Vipps-fusjon skaper ledende fintech-miljø

Nå står internasjonal ekspansjon på dagsorden.

Vipps har samlet norske banker om felles løsning for mobilbetaling. Nå fusjonerer selskapet med Vipps, BankID Norge og BankAxept.

Fusjonen synliggjør samtidig banknæringens ambisjoner om internasjonal ekspansjon. Samtidig er det et defensivt trekk i påvente av at internasjonale aktører som Facebook, Apple og flere andre ventes å utfordre de etablerte betalingsaktørene.

– De tre selskapene utgjør i sum en norsk suksesshistorie innenfor utvikling av finansteknologi. Sammen har de i dag mange millioner nordmenn som brukere. Nå vil vi slå sammen selskapene som i dag har hånd om hver sin del av betalingstransaksjonen og skape økt brukervennlighet og sterkere innovasjonskraft, sier styreleder i Vipps og konsernsjef i DNB Rune Bjerke i en pressemelding – og legger til:

– I fellesskap blir vi i stand til å utvikle enda enklere, tryggere og mer kostnadseffektive løsninger. Noe som vil være til glede for så vel butikkene som kundene.

Det nye selskapet vil ha 108 ansatte, ogt vil representere et unikt fintech-miljø med betydelig kompetanse innenfor betaling, identifisering og utvikling. Selskapene som står bak, har i dag hånd om hver sin del av betalingstransaksjonen.

Det tas sikte på at det nye selskapet skal være i drift 1. august 2018, forutsatt godkjenning fra norske myndigheter.

– Betalingsmarkedet er i radikal omveltning med endringer i brukeratferd, teknologiske nyvinninger og nye rammevilkår. Globale aktører er allerede tungt til stede i det norske betalingsmarkedet. De store teknologigantene sitter med fingeren på knappen for å sikre seg en del av nordmenns betalinger. Gjennom dette grepet står det nye norske alternativet bedre rustet til å konkurrere mot de store utenlandske aktørene, sier Vipssjef Rune Garborg.

Les mer om Vipps internasjonale satsing hos Dagens Næringsliv.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com