Google lanserer "supertelefon" og nettbutikk

Google lanserte i dag det de kaller den første i rekken av nye supertelefoner. Les mer for å finne ut HVORDAN Google skal ta opp kampen med iPhone.

Google lanserte i dag det de kaller den første i rekken av nye supertelefoner.

De har inngått et tettere samarbeid med HTC for å produsere en bedre telefon, de har endt opp med den første telefonen i noe som skal bli en serie med "supertelefoner" som Google kaller det. De mener at dette er en bedre telefon enn tradisjonelle smarte telefoner og derfor må kalles en supertelefon.

Du kan se en video av Nexus One her.

Google lanserte også en nettbutikk. Dette blir eneste måten å få kjøpt denne serien med supertelefoner. Du må ha en Google konto og du må betale med Google Check Out tjenesten.

...og ja, foreløpig må du bo i USA, England eller Singapore. Google forsikrer dog at flere land vil følge. Du kan kjøpe telefonen uten subsidiering, eller med binding. Google jobber med teleoperatører verden over for å få avtaler på plass (hører dere Telenor og NetCom?)

I tillegg til subsidiering skal du også kunne velge å laser-gravere telefonen for å få den riktig personlige touch'en (god ide som Apple vel var først ute med).

Google vil etterhvert tilby telefoner fra flere produsenter i nettbutikken sin, de nevnte konkret HTC og Motorola.

Jon Stokes fra Google hevdet også at Motorola Droid og andre Android telefoner vil få Android 2.1 så fort 2.1 blir gjort Open Source (iløpet av noen få dager). Jeg antar det betyr at produsenter og operatører får tilgang til kildekoden og kan velge om de vil sende den ut som oppdateringer eller ikke, noe HTC for eksempel hittil ikke har vist spesielt stor vilje til å gjøre.

Google hevder at de nå kaster seg inn i telefon-salg, ikke for å tjene penger på selve telefonene, men for å få flere brukere på mobilt internett, og dermed selge mere mobile annonser.

Forsiden akkurat nå

Til toppen